Goed overleg is de beste manier om te scheiden. Mediators hebben begrip voor uw emoties.

De werkwijze van Stichting Samen Gratis Scheiden

Stap 1: online of op kantoor

Na het gesprek(ken) op een van onze kantoren, of online via Skype, met een van onze mediators ontvangt u per mail het concept ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant. U kunt dit nog aanpassen en veranderen en uw opmerkingen mailen naar uw mediator. Zodra u beiden de definitieve versie heeft goedgekeurd ontvangt u in tweevoud het concept convenant en/of ouderschapsplan per post. U dient deze exemplaren door u beiden origineel ondertekend per post naar uw mediator te retourneren.

Uw convenant of ouderschapsplan juridisch ingedekt met de mediators van Sitchting Samen Gratis Scheiden

Stap 2: indienen bij de rechtbank

Zodra de advocaat de door u beiden ondertekende stukken ontvangen heeft en zij in het bezit is van de vereiste akte(s), die u zelf moet aanleveren (opvragen bij de gemeente), zal zij overgaan tot indienen van het verzoekschrift tot echtscheiding/ontbinding geregistreerd partnerschap en/of scheiding van tafel en bed bij de Rechtbank.

U ontvangt binnen 4 weken de beschikking van de rechtbank.

Stap 3: de uitspraak van de rechter

Indien er geen kinderen zijn ouder dan 12 jaar en geen internationale aspecten, dan ontvangt u de echtscheidingsbeschikking al binnen een week. Deze wordt dan ingeschreven door uw advocaat bij de gemeente waarin u bent gehuwd.

Waar het om draait, is dat u beide akkoord bent met de echtscheidingsbeschikking.

Stap 4: scheiding geregeld

U ontvangt van uw advocaat nog het bewijs dat de echtscheidingsbeschikking is ingeschreven in de daartoe bestemde registers. Vanaf deze datum bent u officieel gescheiden.

CONTACT

Wilt u meer informatie? Wij zijn op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur te bereiken op 088 – 116 4444. U kunt zich via dit nummer ook inschrijven voor een gratis scheiding, of een aanvraag doen. Buiten werktijden zijn wij te bereiken via whatsapp op 06 – 57 409 743 en via de e-mail op. U kunt ook gebruikmaken van het contactformulier.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op. Bel 088 – 116 44 44 Whatsapp 06 – 57 409 743Contactformulier