Gesubsidieerde rechtsbijstand

Wilt u formele afspraken maken over alle belangrijkste punten rondom een scheiding? Wij helpen u zowel bij uw echtscheiding als bij uw ontbinding geregistreerd partnerschap, scheiding van tafel en bed en bij een verbreking van samenleving. Dit kan alleen als u de intentie heeft er samen uit te komen.

Heeft u beiden recht op gesubsidieerde rechtsbijstand, dan verzorgen wij uw echtscheiding geheel gratis. Dit is uniek in Nederland: normaal gesproken betaalt u alsnog griffierechten en eigen bijdrages.

Voldoet 1 van de partners niet aan de voorwaarden, dan bieden wij een bijzonder scherp tarief.

Wat zijn de voorwaarden voor gesubsidieerde rechtsbijstand?

Om in aanmerking te komen voor een gratis procedure, moet u voldoen aan de inkomens –en vermogenstoets.

Belastbaar inkomen over 2017

  • Indien er minderjarige kinderen op uw adres staan ingeschreven dan is de grens € 38.600,- per persoon. In alle andere gevallen geldt de grens van € 27.300,-  per persoon belastbaar inkomen.

Let op: het gaat over het belastbaar inkomen (verzamelinkomen per persoon). Als iemand bijvoorbeeld € 42.000,- bruto per jaar verdient (en samenwoont met minderjarige kinderen), maar fiscaal € 10.000,- hypotheekrente af kan trekken, dan komt deze persoon in aanmerking voor een geheel gratis echtscheiding.

Let wel: de Raad voor Rechtsbijstand heeft een vermogenstoets. Aan het eind van de procedure mag u niet meer dan € 15.180,- per persoon aan vermogen bezitten. Heeft u hier vragen over?

Meer informatie?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Telefoon
Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 22.00 uur op nummer 
088 – 116 4444.

Whatsapp
Buiten werktijden zijn wij te bereiken via Whatsapp op 06 – 57 409 743

Contactformulier
U kunt ook altijd gebruikmaken van het contactformulier.